4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Tisztelt Tanulók, Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) Emmi rendelet 182/A. § (1) értelmében a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye 2024. március 7-én csütörtökön 13:50 órától az iskola 25.sz tantermében TÁJÉKOZTATÓ NAPOT tart az Etika/Hit- és erkölcstan tantárgy oktatásának 2024/2025. tanévi megszervezéséről.

Szeretettel vájuk iskolánk jelenlegi tanulóinak, és leendő első osztályosaink érdeklődő szüleinek megjelenését!

Üdvözlettel:

Veres László

tagintézmény-igazgató

Kedves Szülők!

 

A Közintézményeket Működtető Központ tájékoztatja Önöket az étkezési térítési díj befizetés számlaszámának megváltozásáról az alábbi dokumentumban:

SZÁMLASZÁM VÁLTOZÁS!!!

Szintén tájékoztatást olvashatnak az étkezési díjak alakulásáról is:

ÉTKEZÉSI DÍJAK!!!

Olvassák figyelmesen!

Kedves Szülő!

Tisztelettel tájékoztatom, hogy 2023. november 30-án a Vécsey Károly tagintézményben „Egy nap a suliban elektromos áram nélkül” tematikával az iskola kommunikációs csatornáit is érintő rendezvény kerül megszervezésre.

Tájékoztatom, hogy ezen a napon a 06-30-176-63-14 telefonszám használható a tagintézménnyel való kommunikáció során!

Iskolánk Ökoiskola. Folyamatos feladatunknak tartjuk a gyermekek és felnőttek érzékenyítését, tájékoztatását. Úgy érezzük, hogy ez a kreatívan megszervezett, figyelemfelhívó esemény jól szolgálja majd ezt a célt. November 30 a takarékosság világnapja, témanap.

Az „árammentes” napon csak a fűtéshez és a tűzjelző berendezéshez szükséges áramköröket szeretnénk működtetni. Terveink szerint nem lesz az épületben világítás, nem használunk kivetítőket, okoseszközöket a tanítás során, azok a gyerekek akik nem hozzák, vagy leadják a mobiltelefonjukat aznap, jutalmat kapnak. A minél szélesebb körű hitelesség érdekében az épületben nem lesz internet, ezért nem működik majd a honlap, és süketek lesznek a vezetékes telefonok, nem működik a csengő.

Ezen a napon nem adunk házi feladatot, ezért aki szeretné, délután  haza viheti a gyermekét.

Tájékoztatom, hogy ezen a napon a 06-30-176-63-14 telefonszám használható a tagintézménnyel való kommunikáció során!

Ökoiskola vagyunk. Mint ilyen, fontos feladatunk az állatvédelem is. Ezért is vett részt idén iskolánk az állatvédelmi témahéten, melynek keretében az Állatok világnapjához kötődően tanulóink, és tanáraink osztották meg kedvenc kisállatuk képeit, melyekből Baracsi Katalin tanár néni készített egy kis videót, ami megtekinthető itt: https://clipchamp.com/watch/Jhu6yYRPq7s

Jó szórakozást!

60 éve, 1963. szeptember elsején szólalt meg először az iskolacsengő a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében. Ma már nagyon sok olyan diák van az érkerti iskolában, akinek, nem csupán a szülei, hanem a nagyszülei is itt ismerkedtek meg a számok és a betűk csodás világával. A közoktatási intézmény ünnepi rendezvénysorozattal tiszteleg az elmúlt hat évtized előtt.

2011. évi CXC. törvény 27. §. (2)  Az általános iskolában a nevelés-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább tizenhat óráig tartsanak, továbbá hét órától tizennyolc óráig – vagy addig, amíg a tanulók jogszerűen tartózkodnak az intézményben – gondoskodni kell a tanulók felügyeletéről.

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Lassan becsengetnek és mi már alig várjuk, hogy újra gyerekzsivaj töltse meg iskolánk falait! 🥰
 
 
Az udvaron néhány meglepetés is vár majd rátok, reméljük, hogy nagy örömmel fogjátok használni! 🙈🫢
 
 
Tanévnyitó ünnepségünk 2023.09.01. 8:00-tól kezdődik! Érkezés az iskolába: 7:45! ⏰
 
 
Kérünk benneteket, hogy ünneplőben érkezzetek! (Fekete nadrág/szoknya, fehér blúz/ing)⚫️⚪️
 
 
A tankönyvkiosztásra is ezen a napon kerül sor, így az iskolatáskát hozzák a gyerekek, hogy legyen mibe hazavinni! 🎒

Kedves Szülők!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tanszertámogatást nyújt a nyíregyházi székhelyű általános iskolába beiratkozott, állandó nyíregyházi lakóhellyel rendelkező alsó tagozatos általános iskolai tanulók (1-4. évfolyam) részére.

A tanszertámogatás célja a családok iskolakezdési kiadásainak csökkentése.

A tanszercsomagokat az IDEM PAPÍR Kft.-vel kötött megállapodás alapján biztosítja az Önkormányzat.

A tanszercsomagok a tanév elején az iskolában kerülnek kiosztásra.

Kérem tekintsék meg az alábbi dokumentumokat is!

Polgármesteri köszöntőlevél: elolvasom!

Mellékelt tanszerlista: megtekintem!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Ezúton is tájékoztatjuk önöket, hogy a Ballagási ünnepséget 2023. június 17-én (szombaton) 9 órától, a Tanévzáró ünnepséget 2023. június 23-án (pénteken) 17 órától tartjuk.

A Ballagásra a ballagó nyolcadikosokat és vendégeiket, a Tanévzáró ünnepségre 1-7. évfolyamig minden tanulónkat és szüleiket várjuk.

Megjelenés az alkalomhoz illő, ünnepi öltözetben!

2023. május 26-án tartotta a fenntartó, Nyíregyházi Tankerületi Központ pedagógusnapi megemlékezését a Vikár Sándor Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskolában. A gyerekek ünnepi műsora és a virág mellett kiemelkedő munkája elismeréseként oklevélben részesült: Dalanics Katalin és Soltész Klára. Elért eredményeikhez szívből gratulálnunk, a továbbiakhoz pedig jó egészséget kívánunk!

Tisztelt Szülők!

Nyilvánossá váltak a 2022. évi Országos Kompetenciamérés eredményei. A https://okm.kir.hu/fit2/Jelentes oldalon megtekinthetőek az eredmények. A Vécsey eredményeinek megtekintéséhez kattintson a FELADATELLÁTÁSI HELY JELENTÉSEK gombra, és írja be a 033423 OM azonosítót. A Móricz iskola bármely tagintézményének eredményeit megtekintheti itt. A listából válassza a Vécseyit. Más iskola eredményeinek megtekintéséhez szüksége lesz annak OM azonosítójára.

Abban bízunk, hogy az eredmények alapján ismét felkerülünk az Oktatási Hivatal rangos listájára, melyre kevesen kerülnek fel, a Vécsey azonban már harmadik éve egymás után. Mire alapozzuk ezt a bizakodást. Eredményeink a 8 területből két területen jobbak, 6 területen olyanok, mint az országos eredmények.

osszesitett eredmenyek

Ha azonban a családok háttere alapján elvárt értékeket tekintjük, akkor a 8 területből 7 területen jobb az eredményünk az elvárhatóhoz képest, egy területen pedig megfelel az elvártnak!

csh eredmenyek

Ezúton is gratulálok a gyerekeknek, illetve valamennyi Vécseys tanárnak a kiemelkedő eredményekhez! Köszönöm a szülők segítségét is!

Tisztelt Szülők!

2023. május 26-án pénteken Nevelőtestületi szakmai nap lesz, mely tanítás nélküli munkanap. Ezen a napon a gyermekeknek nem kell iskolába jönniük.

Üdvözlettel: Vezetőség

Tisztelt Szülő!

Tájékoztatom, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város a 21/2021. (VI.25) módosított önkormányzati rendelet értelmében rendkívüli települési támogatást havi étkezési díjtámogatásként is megállapíthat.

A támogatás mértéke gyerekenként 4000 Ft, vagy ha az ennél kevesebb, akkor a havi étkezési díj.

Feltételek:

  • A család legfeljebb 2 fő általános iskolai tanuló, vagy nappali munkarendű középiskolai tanuló taníttatásáról gondoskodik.
  • Ingyenes vagy kedvezményes étkezésre más jogcímen nem jogosult.
  • Családosok esetében az egy főre jutó jövedelem 71 250 Ft, egyedülállók esetében 85 500 Ft alatt van.

Az igénylés módja:

A kérelmet a rendkívüli települési támogatás formanyomtatványon lehet kérni (letölthető: varoshaza.nyiregyhaza.hu oldalról) illetve a szülők jövedelem igazolása szükséges, valamint az étkezés igénybevételét igazoló hivatalos tárgyhavi számlát kell csatolni.

Kedves Diákok, Szülők!

Az alábbi linkeken a továbbtanulással, szakma- és pályaválasztással kapcsolatos tájékoztató anyagokat lehet elérni. Ajánljuk figyelmükbe, figyelmetekbe!

Csütörtökön 16:15 órától néptáncoktatásunk mutatkozik be "Farsangi táncház" címmel.

Ugyan Attila a VLAMI elismert néptánc pedagógusa tart bemutató foglalkozást, melybe az óvodások is bekapcsolódhatnak.

Kedves Szülő!

Tisztelettel tájékoztatom, hogy 2023. február 8-án a Vécsey Károly tagintézményben „Egy nap a suliban elektromos áram nélkül” tematikával az iskola kommunikációs csatornáit is érintő rendezvény kerül megszervezésre.

Tájékoztatom, hogy ezen a napon a 06-30-176-63-14 telefonszám használható a tagintézménnyel való kommunikáció során!

Iskolánk Ökoiskola. Folyamatos feladatunknak tartjuk a gyermekek és felnőttek érzékenyítését, tájékoztatását. Úgy érezzük, hogy ez a kreatívan megszervezett, figyelemfelhívó esemény jól szolgálja majd ezt a célt.

Kedes Gyerekek, Tisztelt Szülők!

Remélem, kellemesentelt a téli szünet, és mindenkinek sikerült kipihennie magát! Az új évben az első tanítási nap 2023. január 9. ("B" hétfő) lesz. Nagy szeretettel vájuk kedves tanítványainkat!

Ne feledjék, az első félév január 20-án pénteken véget ér! Kérem, hogy ebben a két hétben mindenki nyújtsa tudása legjavát, és képességeinek megfelelően koncentráljon a tanulásra!

Hajrá!

karacsonyi udvozlet

Tisztelt Szülők!

Ne felejtsék, hogy a mai napon 16-17 óra között fogadó órára várjuk Önöket az iskola épületében!

A 3.a és a 2.b fogadóórájára betegség miatt egy későbbi időpontban kerül sor.

Megértésüket köszönjük!

Várjuk Önöket szeretettel!

Üdvözlettel: Iskolavezetés

Tagintézményünkben a Pedagógiai Programban előírt, és a honlapon, iskolaajtón kifüggesztett szülői fogadóórákon kívül indokolt esetben és előre telefonon egyeztetett időpontban a pedagógusok egyéni fogadóórát is tartanak.

Az időpontegyeztetéshez hívják az iskola 42-512-814-es telefonszámát! Kérjük legyenek tekintettel arra, hogy egy fogadóórán a pedagógus legfeljebb 1-2 szülővel tud érdemben beszélgetni. Megértésüket köszönjük!

Kedves Veresnyzők, Kedves Felkészítő Tanárok!

 

Elérkezett a verseny napja! Két jelenléti versenyünkre várjuk szeretettel az iskolában a benevezett csapatokat.

 

Az online versenyek felülete a www.tesztelde.hu. A feladatlapok 14:30 kor nyitnak meg. Belépni a tegnapi nap folyamán a kapcsolattartó/felkészítő nevelőknek kiküldött emailben található felhasználó névvel és jelszóval lehet. Kérjük a kitöltést legkésőbb 14:40-ig kezdjék meg!

 

Versenyeinkhez jó szórakozást kívánunk!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

2022. október 1-én szombaton Családi- és pályaorientációs napot tartunk iskolánkban, melyre szeretettel várjuk tanulóinkat családjaikkal, a környékbeli óvodák óvodapedagógusait, dolgozóit, az óvodásokat a szüleikkel!

Szívesen látjuk az Érkeri lakótelepen élő, iskolánk iránt érdeklődő óvodásokat is szüleikkel együtt!

Ez a nap iskolánkban tanítás nélküli munkanap, mely 2022. december 21-ről került áthelyezésre.

Színes, érdekes programokat tervezünk:

Bemutatkoznak iskolánk tanulói verssel, prózával, tánccal. Fellépnek a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai, akik többségükben iskolánk jelenlegi, vagy volt tanulói.

Lesz ugrálóvár, csillámtetkó, kézműves, sportversenyek, vetélkedők, legó, rendőrautó, rendőrmotor!

Nagyon izgatottan vártuk már az új elsőseinket! Egy igazi 24 fős csoda-csapat!☺️Felfedeztük közösen az iskolát, játszottunk, énekeltünk és rajzoltunk is! Mindenki nagyon szeretne már tanulni ,ezért holnap bele is vágunk egy kicsit!🤩


Az első osztályos Tanító nénik idén Kissné Mészáros Ágnes osztályfőnök és Lakatos Éva osztálytanító.👩🏼‍🏫👩🏽‍🏫

Az első napot tanévnyitó ünnepséggel kezdtük!🥳


Néhány gyerek szerepet is vállalt! Szeretnénk megdicsérni Vajda Lilla 4.a osztályos tanulót, Balogh Hanna Jázmina 1.a osztályos tanulót, Nyeste Nikoletta 3.b osztályos tanulót, Budai Kirsztián 3.a osztályos tanulót, valamint gratulálunk a felkészítő Tanáraiknak is!🥰


Beszédet mondott Veres László Igazgató Úr is, aki tájékoztatta a szülőket és a gyerekeket az idei tanév menetéről.👨🏻‍🏫

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A nyár lassan véget ér; már a tanév ünnepéplyes megnyitására készülünk. A tanév 2022. szeptember 1-én az első csengőszót követő, reggel 8 órakor kezdődő tanévnyitóval kezdetét veszi.

Kérem a gyermekeket, hogy háromnegyed nyolcig az alkalomhoz illő öltözékben érkezzenek meg! A felsősök az elektromos kapunk, az alsó tagozatosok a főbejáraton keresztül lépjenek be az iskolába.

A szülőket is szívesen látjuk a tanévnyitón. Kérem jó idő esetén az elektromos kapunk, az udvarra jöjjenek.

Tájékoztatom Önöket, hogy a tankönyveket is az első napon osztjuk ki a gyermekek számára.

Üdvözlettel:

Vezetőség

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tanszertámogatást nyújt az általános iskola 1-4. évfolyamán tanuló, nyíregyházi lakóhellyel rendelkező diákok részére.

Az intézmény ezúton is értesíti az érintetteket, hogy az osztályozó vizsga 2022. augusztus 23-24-25. napokon, a javítóvizsga 2022. augusztus 25-én csütörtökön 9 órától lesz megtartva.

A gyermekek érkezzenek pontosan, íróeszközt hozzanak magukkal!

A járványügyi helyzet miatt csak a tanév II. félévében tudtuk használni Tankonyhánkat.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye 2022. június 18-án szombaton 9:00 órai kezdettel tartotta Ballagási és tanévzáró ünnepségét, melyen a tagintézmény valamennyi tanulója, a kedves szülők, hozzátartozók is részt vehettek.

A 7. évfolyam tanulói az Iparkamara szervezése segítségével a Mokka Cukrászdában voltak üzemlátogatáson 2022. június 14-én.

2022.06.13-án iskolánk felső tagozatos diákjai egy nagyszerű napot töltöttek a Sóstói Múzeumfaluban a DÖK szervezésében.

Iskolánk 7. évfolyamos diákjai a Lázár Ervin Program keretében múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Sóstói Múzeumfaluban.

Intézményünkből Baracsi Katalin tanárnő vehette át a Nyíregyházi Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén az elismerést.

Május 21-én, szombaton Budapesten az ELTE épületében rendezték meg a Herman Ottó Országos Természettudományi verseny döntőjét.

Az Ökoiskola cím elnyerését követően iskolánk első alkalommal kapcsolódott be a Fenntarthatósági témahét programjaiba, mely 2022. április 25-29 között került megrendezésre.

Iskolánk két tanulója Bódi Mercédesz és Román Tamás 5. a osztályos tanulók, 2 forduló után bejutottak a Herman Ottó természettudományi verseny Országos fordulójába.