4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az e-ellenőrzőbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Tagintézményünkben a Pedagógiai Programban előírt, és a honlapon, iskolaajtón kifüggesztett szülői fogadóórákon kívül indokolt esetben és előre telefonon egyeztetett időpontban a pedagógusok egyéni fogadóórát is tartanak.

Az időpontegyeztetéshez hívják az iskola 42-512-814-es telefonszámát! Kérjük legyenek tekintettel arra, hogy egy fogadóórán a pedagógus legfeljebb 1-2 szülővel tud érdemben beszélgetni. Megértésüket köszönjük!

Kedves Veresnyzők, Kedves Felkészítő Tanárok!

 

Elérkezett a verseny napja! Két jelenléti versenyünkre várjuk szeretettel az iskolában a benevezett csapatokat.

 

Az online versenyek felülete a www.tesztelde.hu. A feladatlapok 14:30 kor nyitnak meg. Belépni a tegnapi nap folyamán a kapcsolattartó/felkészítő nevelőknek kiküldött emailben található felhasználó névvel és jelszóval lehet. Kérjük a kitöltést legkésőbb 14:40-ig kezdjék meg!

 

Versenyeinkhez jó szórakozást kívánunk!

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

2022. október 1-én szombaton Családi- és pályaorientációs napot tartunk iskolánkban, melyre szeretettel várjuk tanulóinkat családjaikkal, a környékbeli óvodák óvodapedagógusait, dolgozóit, az óvodásokat a szüleikkel!

Szívesen látjuk az Érkeri lakótelepen élő, iskolánk iránt érdeklődő óvodásokat is szüleikkel együtt!

Ez a nap iskolánkban tanítás nélküli munkanap, mely 2022. december 21-ről került áthelyezésre.

Színes, érdekes programokat tervezünk:

Bemutatkoznak iskolánk tanulói verssel, prózával, tánccal. Fellépnek a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai, akik többségükben iskolánk jelenlegi, vagy volt tanulói.

Lesz ugrálóvár, csillámtetkó, kézműves, sportversenyek, vetélkedők, legó, rendőrautó, rendőrmotor!

Nagyon izgatottan vártuk már az új elsőseinket! Egy igazi 24 fős csoda-csapat!☺️Felfedeztük közösen az iskolát, játszottunk, énekeltünk és rajzoltunk is! Mindenki nagyon szeretne már tanulni ,ezért holnap bele is vágunk egy kicsit!🤩


Az első osztályos Tanító nénik idén Kissné Mészáros Ágnes osztályfőnök és Lakatos Éva osztálytanító.👩🏼‍🏫👩🏽‍🏫

Az első napot tanévnyitó ünnepséggel kezdtük!🥳


Néhány gyerek szerepet is vállalt! Szeretnénk megdicsérni Vajda Lilla 4.a osztályos tanulót, Balogh Hanna Jázmina 1.a osztályos tanulót, Nyeste Nikoletta 3.b osztályos tanulót, Budai Kirsztián 3.a osztályos tanulót, valamint gratulálunk a felkészítő Tanáraiknak is!🥰


Beszédet mondott Veres László Igazgató Úr is, aki tájékoztatta a szülőket és a gyerekeket az idei tanév menetéről.👨🏻‍🏫

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A nyár lassan véget ér; már a tanév ünnepéplyes megnyitására készülünk. A tanév 2022. szeptember 1-én az első csengőszót követő, reggel 8 órakor kezdődő tanévnyitóval kezdetét veszi.

Kérem a gyermekeket, hogy háromnegyed nyolcig az alkalomhoz illő öltözékben érkezzenek meg! A felsősök az elektromos kapunk, az alsó tagozatosok a főbejáraton keresztül lépjenek be az iskolába.

A szülőket is szívesen látjuk a tanévnyitón. Kérem jó idő esetén az elektromos kapunk, az udvarra jöjjenek.

Tájékoztatom Önöket, hogy a tankönyveket is az első napon osztjuk ki a gyermekek számára.

Üdvözlettel:

Vezetőség

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tanszertámogatást nyújt az általános iskola 1-4. évfolyamán tanuló, nyíregyházi lakóhellyel rendelkező diákok részére.

Az intézmény ezúton is értesíti az érintetteket, hogy az osztályozó vizsga 2022. augusztus 23-24-25. napokon, a javítóvizsga 2022. augusztus 25-én csütörtökön 9 órától lesz megtartva.

A gyermekek érkezzenek pontosan, íróeszközt hozzanak magukkal!

A járványügyi helyzet miatt csak a tanév II. félévében tudtuk használni Tankonyhánkat.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye 2022. június 18-án szombaton 9:00 órai kezdettel tartotta Ballagási és tanévzáró ünnepségét, melyen a tagintézmény valamennyi tanulója, a kedves szülők, hozzátartozók is részt vehettek.

A 7. évfolyam tanulói az Iparkamara szervezése segítségével a Mokka Cukrászdában voltak üzemlátogatáson 2022. június 14-én.

2022.06.13-án iskolánk felső tagozatos diákjai egy nagyszerű napot töltöttek a Sóstói Múzeumfaluban a DÖK szervezésében.

Iskolánk 7. évfolyamos diákjai a Lázár Ervin Program keretében múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Sóstói Múzeumfaluban.

Intézményünkből Baracsi Katalin tanárnő vehette át a Nyíregyházi Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén az elismerést.

Május 21-én, szombaton Budapesten az ELTE épületében rendezték meg a Herman Ottó Országos Természettudományi verseny döntőjét.

Az Ökoiskola cím elnyerését követően iskolánk első alkalommal kapcsolódott be a Fenntarthatósági témahét programjaiba, mely 2022. április 25-29 között került megrendezésre.

Iskolánk két tanulója Bódi Mercédesz és Román Tamás 5. a osztályos tanulók, 2 forduló után bejutottak a Herman Ottó természettudományi verseny Országos fordulójába.

Iskolánkban a felső évfolyamos diákok között szavazóversenyt rendeztünk.

Iskolánk labdarúgó csapata a IV. Korcsoportos - fiú Megyei Labdarúgó Diákolimpián I. helyezést ért el. Ezzel továbbjutott az ORSZÁGOS DÖNTŐBE.
 

Alsó évfolyam szavalóversenyén jártunk, ahol színvonalas előadásokat hallhattunk. Köszönjük a versenyzők fantasztikus előadásait, a szervezők és felkészítő tanárok munkáját!

A Lázár Ervin Program keretein belül a Kállay-házba látogatott az 5.a osztály.

Ökoiskola lett a Vécsey!

Kedves Szülők!

Jelen cikkünkben a beiratkozás az általános iskolába szülői tájékoztató segédletet olvashatják.

Iskolánkban hagyományteremtő célzattal 2022.04.11-én illemtan versenyt tartottunk.

Az 5.a osztály Pataki Krisztina osztályfőnök vezetésével készített hangulatos emlékező műsort. Köszönjük!

Tisztelt Szülők!

2022. március 14-e (hétfő) áthelyezett munkanap, melyet 2022. március 26-án szombaton dolgozunk le. 2022. március 15. (kedd) munkaszüneti nap (Nemzeti ünnep), ezért a tanítás 2022. március 16-án (szerdán) folytatódik, ekkor várjuk ismét gyermeküket! 2022. március 16-án az "A" hét szerdai órarend szerint tanítunk.

A munkacsoport munkaterve a tagintézmény éves szakmai munkatervének készítésekor, azzal összhangban, annak szerves részeként kerül tervezésre, elfogadásra, így a munkacsoport munkaterve a tagintézményi munkatervben megfogalmazott célokhoz kapcsolódó feladatok munkacsoport szintű lebontása.

Nyolcadikos tanulóink felejthetetlen színházlátogatáson vettek részt Budapesten 2022. február 4-én.

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Megérkeztek a Vécseybe a karácsonyi ajándékok! Több mint 40 000 Ft értékben labdákat vettünk az alsós osztályoknak, és a felsős napközis csoportoknak.

A technika terén is nagyot fejlődtünk. A Nyíregyházi Tankerületi Központ jóvoltából kaptunk 6 alsósoknak és 6 felsősöknek való LEGO ROBOTOT, valamint 18 db tabletet. Ezekkel az eszközökkel a robotika oktatása új szintre lép januártól a vécseiben.

Az új eszközök megtekinthetők itt:

Felső tagozatos tanulóink idén már két alkalommal (november 26. és december 3.) voltak korcsolyázni a Városi Jégpályán Berecz Andris bácsival és Kovács Gábor bácsival.

2021. november 12-én pénteken Napközisek délutánja volt a Vécseyben a Fenntarthatóságra nevelés jegyében.

Iskolánk minden évben megrendezi a felsős tanulóknak a hangos olvasási versenyt. Idén november 11-én került erre sor. Iskolánkat minden osztályból 2-2 tanuló képviselte. A verseny elején intézményvezető úr köszöntötte a versenyzőket és sok sikert kívánt mindenkinek.

Tisztelt Szülők!

 
Illés Zoltán intézményvezető úr intézményvezetői utasítással szabályozta iskolánkban a mobiltelefonok használatát. Ennek értelmében a tanuló kizárólag olyan mobil készüléket használhat, amely az életkorának megfelelő tartalmak elérésére van beállítva.
 
A szülői felügyelet program telepítése és beállítása a szülő feladata és felelőssége.
 

Illés Zoltán intézményvezető úr utasításának megfelelően a mai nappal változik a járványügyi intézkedési terv.

Ennek nyomán az iskola közösségi tereiben újra kötelező a maszkviselés. Az iskolába lépéskor testhőmérsékletet mérünk, és kötelező a kézfertőtlenítés.

Kedves Versenyző gyerekek!
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Felkészítő tanárok!
Iskolánk névfelvétele, 1990 óta tartunk október elején Vécseys hetet.

Családi- és Pályaorientációs Nap

A Vécseys-hét nyitórendezvénye, mondhatni nulladik napja a 2021. október 2-án megtartott Családi- és Pályaorientációs Nap volt, melyről korábbi cikkünkben megtekinthették az eseményről készített képeket.