4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Kedves Szülők!

Várjuk Önöket a beiratkozáson 2024. április 18-19-én az alábbiak szerint:

Beiratkozas Vecsey Iskola 20232024.

Kedves Leendő Vécseys Szülők!

Lassan elérkezik 6. életévét betöltött óvodás gyermekük iskolába beíratásának ideje. Ebben az évben 2024. április 18-án 8:00-18:00-ig, illetve 2024. április 19-én 8:00-16:00-ig kell felkeresnie az iskolát a személyes beiratkozáshoz.

A HIRDETMÉNYT a Nyíregyházi Tankerületi Központ illetékességi területén működő általános iskolák 1. évfolyamára történő beiratkozásról honlapunkon is elolvashatja ide kattintva.

A személyes megjelenés a beiratkozás napján kötelező, de 2024. március 27-től elérhető a KRÉTA rendszerben történő online előzetes jelentkezés lehetősége, melynek használatával gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg.

Az online előzetes jelentkezésről olvashat részletes útmutatót honlapunkon, ide kattintva.

Kedves Vécseys Szülők!

Kedves Leendő Vécseys Szülők!

Kedves Vécseys Nyugdíjasok, Volt Kollégáink!

Tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk önöket az idén 60. születésnapját ünneplő Vécsey Károly Tagintézmény 2024. március 23-án szombaton tartandó

JUBILEUMI GÁLAMŰSORÁRA!

Kulturális műsorunk 9 órakor veszi kezdetét. Fellépnek iskolánk tanulói, akik verssel, zenével, tánccal szórakoztatják a mélyen tisztelt nagyérdemű közönséget!

Jó szórakozást kívánok!

Hála Bakosné Mikula Edit "Tündérkönyvtárosak" a Móricz Zsigmond Megyei És Városi Könyvtár VÉCSEY UTCAI FIÓKKÖNYVTÁRÁBAN tart kreatív foglalkozást két tanítónk, Anett néni és Hajni néni, ahová nagy szeretettel invitáljuk az iskolába készülő gyermekeket! Papírszínházas mesélés, majd az ahhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás várja a kicsiket!

Érdemes ellátogatni! Én már láttam az előkészületeket!

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei És Városi Könyvtár VÉCSEY UTCAI FIÓKKÖNYVTÁR (Vécsey utca)

Időpont: 2024. március 14. 16:30!

Hogy Edit néni mitől "Tündérkönyvtáros" azt pedig megtudhatják innen:

https://videa.hu/videok/szon/podcast/tunderkonyvtaros-nyiregyhaza-sziveben-videaton-AR1hK21uo6ObcxKg

Kedves Szülők! Kedves Ovisok!

Cikkünkben iskolánk felszereltségét és az egésznapos iskola előnyeit mutatjuk be.

Holnap újabb állomásához érkezik beiskolázási programsorozatunk.

A környékbeli négy óvodából várunk egy-egy kis csapatot, hogy iskolánk tornatermében, tanítóink irányítása mellett összemérjék ügyességüket, erősségüket!

Persze, ahogy az "igazi" olimpián, itt is a részvétel a fontos!

Citius Altius Fortius! - Gyorsabban Magasabbra Erősebben!

Mi már nagyon várjuk!

Tarczaliné Tóth Hajnalka

tanító néni bemutatkozó sorai

 „Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm,
mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.”
/Móricz Zsigmond/

Tarczaliné Tóth Hajnalka vagyok, a leendő első osztály egyik tanítója. 29 éve tanítom a 6-10 éves gyermekeket a Vécsey Károly Tagintézményben. Nyíregyházán élek a családommal, két egyetemista lánygyermek édesanyja vagyok.

Munkám során nyitott, őszinte, empatikus, gyermekközpontú nevelési elveket vallok. A kisiskolások tanítása sok türelmet, szeretetet, megértést igényel. Hiszek abban, hogy ha összefogunk a szülőkkel és együttműködünk, akkor nagy sikereket tudunk elérni a számok világában, a matematikai képességek kibontakoztatásában.

Az iskolakezdés hatalmas lépés egy gyermek életében, ezért fontosnak tartom a tanórákon a nyugodt, derűs légkört, a játékos, mozgásos tanulást. A tanításon kívül is törekszem arra, hogy a gyerekekkel bensőséges, bizalmi kapcsolatot alakítsak ki. Célom, hogy a tanulók fontosnak érezzék magukat, érdekes legyen számukra az iskolai munka, sok sikerélményben legyen részük és később se veszítsék el a kezdeti lelkesedésüket a tanulás iránt. Ezért törekszem arra, hogy nap mint nap változatos módon dicsérjem, jutalmazzam, motiváljam a gyermekeket.

 


Tóth Anett

tanító néni bemutatkozó sorai

 „A tanító nem varázsló, hanem kertész.
Gondozni és ápolni tud, és fog is benneteket. Növekedni azonban magatoknak kell!”

/Erich Kastner/

Tóth Anett vagyok a leendő 1. osztály egyik tanító nénije. Pedagógus családban nőttem fel, így már nagyon hamar tudtam, hogy szüleim nyomdokaiba szeretnék lépni. Két gyermek édesanyjaként ismerem az iskolakezdéssel járó aggodalmakat, forduljanak hozzám bizalommal.

2000-ben végeztem a Nyíregyházi Főiskolán tanító szakon, ének műveltségi  területen. A kezdő éveim alatt megtapasztaltam, hogy egyre több gyermek érkezik nehézségekkel, vagy tanulásuk során jönnek elő a különböző nehézségek, így fejlesztő pedagógusként is szakvizsgát tettem. A munkám során a tanult tudást első naptól beépítem az óráimba, így hamar ki tudom szűrni az esetleges problémákat és azonnal orvosolni kezdem, hogy ne kudarcként élje meg a kisgyermek az esetleges nehézségeit. Felső tagozaton pedig, az ének-zene rejtelmeibe vezetem be a tanulókat, így ballagásukig nyomon követem Őket. Az oktatásban eltöltött 23 évem alatt számtalan kisdiákot tanítottam meg az írás-olvasás rejtelmeire.

Tisztelt Szülők!

2023. október 18-án szerdán reggel 8 órától tartjuk beiskolázási nyílt napunkat, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket, óvodásokat!

A köszöntő után kezdésként kihírdetjük az állatvédelmi témahét alkalmából hírdetett rajzversenyünk eredményeit, majd két kiváló tanítónk tart órarészleteketet negyedik osztályainkban.

Tóth Anett a nyelvtan és a zene világába kalauzolja el vendégeinket, míg Tarczaliné Tóth Hajnalka játékos őszi hangulatú matematika foglalkozásra várja az érdeklődőket.

Szeretettel vájuk Önöket és Gyermekeiket jubiláló iskolánk Nyilt napjára 2023. október 18-án!

Mit Ünneplünk? 60 éve, 1963. szeptember elsején szólalt meg először az iskolacsengő iskolánkban, a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében. Ma már nagyon sok olyan diák van az érkerti iskolában, akinek, nem csupán a szülei, hanem a nagyszülei is itt ismerkedtek meg a számok és a betűk csodás világával. A tanév során ünnepi rendezvénysorozattal tisztelegünk az elmúlt hat évtized előtt.

 A Vécsey Tagintézmény kitűnő kapcsolatot ápol a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolával, mely barátság régmúlt időkre tekint vissza. A két intézmény mindeddig 22 alkalommal rendezte meg közösen a Vécseyben a A XX. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt, melyen rendre szép VLAMI-s/Vécseys sikerek születnek.

A VLAMI igen magasan jegyzett művészetoktatási intézmény, hiszen Minősített Referenciaintézmény és Kiváló Tehetségpont is egyben. A néptánc, mint zászlóshajó mellett a népzene, népdal és dráma tanszakok is jelen vannak a tagintézményben.

A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola honlapja: https://www.vlami.hu/

A Lókötő Táncegyüttes honlapja: https://www.nyirsegtanc.hu/utanpotlas/lokoto-tancegyuttes/

Keressék fel a tájékozódáshoz ezeket is!

És végül tekintsék meg rövid néptánc oktatásunkat bemutató videónkat!