4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Kedves Szülők! Kedves Ovisok!

Cikkünkben iskolánk felszereltségét és az egésznapos iskola előnyeit mutatjuk be.

Felszereltség

Úgy vélem, nálunk mindent megtalálhat, ami gyermeke fejlődéséhez szükséges: két tornatermünk, hatalmas sportudvarunk van, melyen műfüves, bitumenes és homokos sportpálya is helyet kapott. A szabad terek nagyságát pihenősarkok, és a kiserdő is növeli, ahol játszótér is megbújik.

Informatikai felszereltségünk is kiemelkedő: 3 asztali gépekkel felszerelt informatika terem, 3 laptopokkal felszerelt tanterem, 3 teremben pedig 108 tablet áll rendelkezésre.

Az épület és az udvar díszítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Hagyományos könyvtárunkat pályázatokkal rendszeresen bővítjük. Tankonyhánk az oktatás és a szabadidő hasznos eltöltésének színtere. Sok-sok fejlesztő játékot, társas játékot, sporteszközt állítunk a nevelés-oktatás szolgálatába.

Egész napos iskola

Iskolánkban alsó tagozaton egész napos rendszerben folyik az oktatás. A tanulók reggel 8 órától, délután 16 óráig tartózkodnak az iskolában. Szükség esetén reggel 7 órától a tanítás kezdetéig, délután pedig 17 óráig tudunk ügyeletet biztosítani a gyerekeknek.

Az egész napos oktatási forma ideális az alsó tagozatos gyermekek számára.

Az alsó tagozatos osztályokban váltott műszakban két tanító néni foglalkozik a gyerekekkel. Az egyik pedagógus a magyar, a másik a matematika tantárgycsoportot tanítja a kisdiákoknak.

Az egész napos oktatás számos előnnyel bír az alsó tagozaton.

A gyermekek terhelése egyenletesebb, jobban eloszlik a nap folyamán. Tanítási órák és napközis jellegű foglalkozások váltogatják egymást. A napközis foglalkozások lehetőséget biztosítanak a tananyag elmélyítésére, gyakorlására, a szabadidő hasznos eltöltésére, pihenésre, mesehallgatásra, kézműveskedésre, játékra a szabadban. Nagy előnye a rendszernek, hogy a tananyag begyakorlását az a pedagógus végzi a gyerekekkel, aki megtanította. A délutáni órákban is tartunk tanítási órákat, de az itt tanított tantárgyak elsősorban a készségtárgyak köréből kerülnek ki.

Az egész napos oktatási forma másik előnye a rugalmasság. Ha a tanítási órán nem sikerül befejezni a tananyagot, arra a napközis foglalkozáson van lehetőség, akárcsak az ismeretek elmélyítésére, a személyre szabott, differenciált gyakorlásra.

Az egész napos oktatás keretein belül a napközis foglalkozások fokozatosan alakulnak át a tanító által vezetett közös munkavégzésből, az önálló tanulás, feladatmegoldás színtereivé.

4. osztály végére a kisdiákok megtanulnak önállóan tanulni, ami feltétele felső tagozaton a sikeres helytállásnak.

Kérem feltétlenül tekintse meg a mellékelt PDF állományt, melyet IDE kattintva érhet el!