4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

 

Köszöntöm iskolánk honlapján!

Remélem tájékoztatónk olyan információkat tartalmaz, amelyből elvárásainak megfelelő iskolát ismer meg, és gyermekének 2016 szeptemberétől iskolánkat választja.

Az iskola, fennállása alatt, mindig igazodott a szülők elvárásaihoz. Az angol nyelvet és az informatikát évek óta első osztálytól oktatjuk. Eddigi tapasztalatunk alapján, a korai nyelv- és informatikatanulás 8. osztály végére biztosabb ismereteket nyújt, a gyerekek bátrabban kommunikálnak a tanult idegen nyelven, a számítógépet ismereteik bővítésére önállóan képesek használni. Ehhez minden korszerű eszközzel rendelkezünk. 2 jól felszerelt számítástechnika terem, 147 db tanulói laptop, 13 db digitális tábla segíti, színesíti a tanítási órákat.

Pedagógusaink lépést tartanak a kor elvárásaival, a korszerű oktatási eszközöket minden órán használják.

A tanulók a délutáni szabadidejüket hasznosan tölthetik el a napköziben, a szakkörökön, sportkörökön. Felvételi előkészítőkön készülhetnek a középiskolai felvételire. Iskolánk 3. éve vesz részt a „Bozsik programban”, ahova az ügyes focizni vágyó fiúkat várjuk. Szintén 3. éve érnek el sikereket a „Dobd a kosárba!” programban kosárlabdázó gyerekek. De részt vehetnek tanulóink atlétikai edzésen, asztaliteniszezhetnek, sakkozhatnak és versenyeken vehetnek részt.

 Hasznosan töltik szabadidejüket a néptáncot tanulók is. Iskolánk a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai támogatásával végzi értékőrző, értékteremtő tevékenységét. A Lókötő Táncegyüttes egy kiváló gyermekközösség, amely élményt adó, értékes munkát végez. Az együttes, nyári táborokban, színvonalas koreográfiákkal készül fel az előadásokra. Ezek a gyerekek rendszeres résztvevői, fellépői a városi rendezvényeknek. Az országban és a határainkon túl is, számos helyen léptek fel nagy sikerrel. Legutóbb Törökországban mutathatták be, a Vécsey iskolában folyó néptánc oktatás eredményeit.

Iskolánk 2 tornateremmel rendelkezik. Így biztosítani tudjuk a mindennapos testnevelés órák, a sportkörök, a táncórák színvonalas oktatását, a szabadidő hasznos eltöltéséhez a sportolási lehetőséget.

Az itt tanító pedagógusok fontosnak tartják a jó légkört, a nyitott tanár –diák-szülő kapcsolatot és arra törekednek, hogy tanulóink jól érezzék magukat az iskolában, szép élményeket szerezzenek, jól felkészülten, korszerű tudás birtokában lépjenek ki a Vécsey kapuján, és megállják a helyüket a középiskolában. Valamennyien arra törekszünk, hogy tanítványaink egy gyermekközpontú, demokratikus iskolában szerezzenek maradandó, szép élményeket.

Reméljük, filozófiánkkal egyetért és tájékoztatónk megismerése után megerősítést kap, hogy jól választ iskolát, amikor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményét választja.

Kindruszné Stefán Erika

tagintézmény-vezető