4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Kedves Érdeklődő Szülő!

Veres László tagintézmény vezető vagyok. Nagy szeretettel köszöntöm a Vécsey Iskola első beiskolázást segítő hírlevelének megjelenése apropóján! Köszönöm, hogy bizalmával megtisztelt minket, és nyitottan fordul intézményünk felé!

Kezdeményezésünk újszerű. Alapvetően a koronavírus helyzet adta az ötletet, de úgy érzem, a mai digitális világban egyébként is időszerű. Kérem, amennyiben elégedett hírleveleinkkel, ajánlja azokat gyermeke óvodáscsoportjában a többi szülőnek is! A levelező listára történő feliratkozás nem jelent semmilyen elkötelezettséget!

Remélem tájékoztatóink olyan információkat tartalmaznak majd, amelyek segítik a sikeres iskolaválasztást és gyermekét 2021. szeptember 1-jén Vécseys kisdiákként köszönthetjük majd.

Az intézmény, fennállása alatt, mindig igazodott a szülők, a környezet elvárásaihoz. Emellett azonban innovatív iskola vagyunk, amely gyakran vezetett be hosszútávon ható, előre mutató újításokat. Most is úgy látjuk, egy jelentős változás, megújulás előtt áll az oktatás, melyre egy modern iskolának fel kell készülnie.

A mi válaszaink a kihívásokra az iskolai élet minden területét igyekeznek érinteni. Úgy gondoljuk, hogy mindehhez egy magas szakmai színvonalon teljesítő, de családias légkörű, barátságos iskola adja meg a legmegfelelőbb keretet.

Az angol nyelvet és az informatikát évek óta első osztálytól oktatjuk. Eddigi tapasztalatunk alapján, a korai nyelv- és informatikatanulás 8. osztály végére biztosabb ismereteket nyújt, a gyerekek bátrabban kommunikálnak a tanult idegen nyelven, a számítógépet ismereteik bővítésére önállóan képesek használni. Vannak, akik a számítógép programozást is elsajátítják. Ehhez minden korszerű eszközzel rendelkezünk. 2 jól felszerelt számítástechnika termünk van. Több mint 100 db tanulói laptop, 30 db tablet, szinte minden teremben digitális tábla segíti, színesíti a tanítási órákat. Egy újításunknak köszönhetően négy tanterembe 25-25 modern laptop kerül kihelyezésre, melyek első sorban az angol nyelv, magyar nyelv, matematika oktatásában lépnek előtérbe.

Pedagógusaink lépést tartanak a kor elvárásaival, a korszerű oktatási eszközöket minden órán használják.

A tanulók a délutáni szabadidejüket hasznosan tölthetik el a napköziben, a szakkörökön, sportkörökön. Felvételi előkészítőkön készülhetnek a középiskolai felvételire. Iskolánk részt vesz a „Bozsik programban”, ahova az ügyes, focizni vágyó fiúkat és lányokat várjuk. Műfüves futballpályánkon, szakképzett labdarúgó edző – testnevelő kollégánkkal gyakorolhatnak a gyerekek. Igény szerint kosárlabda, szivacskézilabda, tollaslabda foglalkozásokat szervezünk, de asztali teniszezésre, atlétikára is van lehetőség. Sportoló tanulóinkat versenyeztetjük is.

Hasznosan töltik szabadidejüket a néptáncot tanulók is. Iskolánk a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai támogatásával végzi értékőrző, értékteremtő tevékenységét. A Kis Lókötő Táncegyüttes egy kiváló gyermekközösség, amely élményt adó, értékes munkát végez. Az együttes, nyári táborokban, színvonalas koreográfiákkal készül fel az előadásokra. Ezek a gyerekek rendszeres résztvevői, fellépői a városi rendezvényeknek. Az országban és a határainkon túl is, számos helyen szerepelteknagy sikerrel. Európa és a világ számos pontján mutathatták be a Vécsey iskolában folyó néptánc oktatás eredményeit. A folyamatos együttműködés eredményeként ma már hangszeres népzene, népdaléneklés tanulására is van lehetőség, sőt felső tagozaton színjátszó csoportunk is indult.

Iskolánk 2 tornateremmel, sportudvarral, műfüves futballpályával rendelkezik, így biztosítani tudjuk a mindennapos testnevelés órák, a sportkörök, a táncórák színvonalas oktatását, a szabadidő hasznos eltöltéséhez a sportolási lehetőséget.

Az itt tanító pedagógusok fontosnak tartják a jó légkört, a nyitott tanár –diák-szülő kapcsolatot és arra törekeszenek, hogy tanulóink jól érezzék magukat az iskolában, boldogok legyenek, jól felkészülten, korszerű tudás birtokában lépjenek ki a Vécsey kapuján, és megállják a helyüket a középiskolában. Valamennyien arra törekszünk, hogy tanítványaink egy gyermekközpontú, demokratikus iskolában szerezzenek maradandó, szép élményeket.

Iskolánk minden tanulójának személyes törődést, az egyénre szabott fejlődés lehetőségét igyekszik biztosítani. Ezt bizonyítja, hogy intézményünk a legutóbbi kompetenciamérések eredményei alapján felkerült az oktatási hivatal két igen magasan jegyzett rangsorára is. A hivatal megfogalmazása szerint a Vécsey Károly Tagintézmény egyfelől jobb eredményt ér el, mint az tanulóik korábbi eredményei alapján várható volnaazaz az átlagosnál nagyobb az itt folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása, másfelől jobb eredményt érnek el, mint az tanulóik családi háttere alapján várható volna.

Reméljük eredményeink felkeltették érdeklődését, filozófiánkkal egyetért és tájékoztatóink megismerése után megerősítést kap, hogy jól választ iskolát, amikor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményét választja.

Veres László

tagintézmény-vezető