4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Kedves Kollégák és Gyerekek!

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye 2022. októberében is megrendezi névadója tiszteletére a Vécseys hetet.

Az ünnepi hét fényét emelendő tanulmányi versenyeket szervezzük a város általános iskolásai számára október 5-én (szerdán) délután 14:30 órától, melyre szeretettel várjuk a versenyezni szerető tanulók jelentkezését.

Van versenyünk melyet online felületeken, és van olyan, amelyet jelenlétben az iskolánkban szervezünk meg.

A részvétel ingyenes.


Nevezési határidő: 2022. szeptember 29. (csütörtök)


Nevezni a versenykiírások alatt leírt feltételek teljesítésével lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Kérjük feltüntetni a verseny megnevezését, a tanuló teljes nevét, e-mail címét (ha van), valamint a felkészítő tanárok teljes nevét és e-mail címét (ez mindenképpen szükséges, mert ide küldjük az online versenyek esetében a belépéshez szükséges adatokat).

Az iskolában megszervezett versenyek eredményhirdetésére a versenyek helyszínén kerül sor, az online versenyek helyezettjeit emailben értesítjük.


VERSENYLEÍRÁSOK

1. Játékos nyelvi-irodalmi vetélkedő
Iskolánként egy 3 fős, 4. osztályos tanulókból álló csapat jelentkezését várjuk, játékos feladatok megoldására.
Felkészülés az eddig tanultak alapján.
Érdeklődni lehet Tóth Anett tanítónál.

2. Angol nyelvi akadályverseny
Iskolánként egy 3 fős, 7-8. osztályos tanulókból álló vegyes csapat jelentkezését várjuk, játékos angol nyelvi feladatok megoldására.
Felkészülés az eddig tanultak alapján.
Érdeklődni lehet: Orosz Józsefné angol nyelvtanárnál.

3. Online „Ma lesz a holnap tegnapja” játékos komplex kalandtúra
Csapatverseny, melyre iskolánként 3 fős 5-8. évfolyamos gyermekekből álló csapat jelentkezését várjuk.
A verseny online platformok segítségével az irodalmi hősök és történelmi példaképek világába kalauzol el.
Érdeklődni lehet: Pázmándi-Drabik Judit tanárnőnél
A nevezés alapján készített felhasználó neveket, jelszavakat 2022. október 5-én délelőtt 10 óráig e-mailban küldjük ki a felkészítő tanárnak és a tanulónak is.

4. Online komplex természettudományos verseny
Az egyéni versenyre iskolánként legfeljebb 3 fő nevezését várjuk a 8. évfolyamról. A versenyt online platformon bonyolítjuk le.
A nevezés alapján készített felhasználó neveket-jelszavakat 2022. október 5-én délelőtt 10 óráig e-mailban küldjük ki a felkészítő tanárnak és a tanulónak is.

A verseny során a tanulók komplex természettudományos ismereteikről adhatnak számot A verseny ismeretanyaga a 7.-es és 8.-os matematika, biológia és földrajz, fizika, kémia tananyagokra épül a következő témakörökből:


Matematika: Gondolkozz logikusan! Felelős: Farkasné Jécsák Zsuzsanna
Biológia: Egészséges táplálkozás Felelős: Pataki Krisztina
Földrajz: Amerika földrajza Felelős: Jakab László
Fizika: A fény és a hang Felelős: Farkasné Jécsák Zsuzsanna
Kémia: A levegő és a víz Felelős: Péter Zoltán

Érdeklődni lehet: Farkasné Jécsák Zsuzsanna és Pataki Krisztina tanárnőknél

5. Online informatika verseny
Egyéni verseny – 5-6. osztályos és 7-8. osztályos korcsoportokban külön-külön.

Az iskolákból korcsoportonként 2-2 tanuló jelentkezését várjuk. Egy számítógépen kitöltendő teszt megoldása a feladat. A teszt a verseny időpontjában a tesztelde.hu oldalon lesz elérhető.
A nevezés alapján készített felhasználó neveket-jelszavakat 2022. október 5-én délelőtt emailban küldjük ki a felkészítő tanárnak és a tanulónak is.

Felelős: Veres László

Témakörök:
5-6. évfolyam:
Az operációs rendszerek alapműveletei. Az informatikai eszközök egészségre gyakorolt káros hatásai. Víruskereső programok és használatuk. Rajzos és szöveges dokumentumok készítése, formázása, mentése (Paint, WordPad, Word…). A vágólap használata. Böngészés, keresés az interneten. Irányított információkeresés eredményének értelmezése. Útvonalkereső, térkép használata. Jelrendszerek, titkosírás, kódolás. Felelős magatartás az online világban. Az informatika biztonsági kérdései. Az infokommunikációs viselkedési szabályok. Internetes portálok, szöveges és képi információk használata. A billentyűzet részei, használata. Információ, adat. Az adattárolás egységei. Háttértárak, kapacitásuk. Micro:Bit programozása.

7-8. évfolyam:
Az informatikai eszközök működési elveinek megismerése és használata. Az operációs rendszer és a számítógépes hálózat alapszolgáltatásainak használata. Szöveges, rajzos dokumentumok létrehozása, átalakítása, formázása. Összetett dokumentum készítése. A vágólap használata. Táblázatkészítés szövegszerkesztővel. Táblázatkezelés. Táblázatos dokumentumok. Az adatkezelés alapjai. Térképhasználati ismeretek felhasználása, keresése az interneten. Összetett keresések űrlapok segítségével. Hatékony, céltudatos információszerzés. Felelős magatartás az online világban. Az informatika biztonsági kérdései. Az adatokkal, különösen a személyes adatokkal való visszaélések, veszélyek és következmények megismerése, azok kivédése, a védekezés módszerei. Víruskereső programok és használatuk. Információ, adat. Az adattárolás egységei. Háttértárak, kapacitásuk, működési elvük. Micro:Bit programozása.

Célunk névadónk emlékének méltó ápolása, valamint hogy a város tehetségeinek bemutatkozási, versenyzési lehetőséget biztosítsunk a tanév eleji időszakban.

Jó munkát, eredményes felkészülést és versenyzést kívánunk!