4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Március 3-án rendeztük meg 19. alkalommal a Vécsey-Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt.

102 nevezés, Magyarország 30 településének 34 általános, művészeti és középiskolája, egyesülete, néptánc együttese által benevezett 43 néptáncos és 59 népdalos produkció, összesen 370 versenyző. Számokban összefoglalva ilyen volt az idei verseny, de nem tudják megmutatni csak a számok azt az értéket, amit ez a jövőre kerek évfordulót ünneplő rendezvény képvisel. A csillogó gyermeki tehetséget és szemeket, az elvarázsoló táncszínházat, a rengeteg megszólaló, megelevenedő magyar tánc- és dallamanyagot, a sokszor kimagasló tánctechnikai tudást, az idősebb generáció példaértékű meglepetés műsorát, az eredményhirdetésen éneklő Vándordíjas népdalénekes legény hidegrázósan szép hangját, az eredményhirdetés utáni sok szoros ölelést, gratulációt, bánat- és örömkönnyeket. Pedig ilyen is volt az idei Vécsey-Vásárhelyi Kamara, és még ki tudja hány arcát mutatta még a nap folyamán megjelenő 5-600 embernek.

Köszönet a két iskola pedagógusaiból és technikai dolgozóiból álló összeszokott, nagy létszámú szervező és rendező csapatnak, a fellépő táncosoknak, énekeseknek, a felkészítő mestereknek, a lelkes szülőknek, a zsűrikben ülő szakembereknek, az esti műsorban fellépőknek, hogy továbbra is a hagyományos magyar népművészeti értékeket őrzők, az új értékeket teremtők, az élményt adó, értelmes munkát végzők táborát erősítik. Nagy kincs ez, és nem csak annak az 5-600 embernek, aki ott volt...

Reméljük, hogy az élményekben gazdag nap végén mindenki a díjak örömével, a jól elvégzett munka kellemes fáradtságával, hasznos tapasztalatokkal, értő kritikákkal, építő javaslatokkal távozott Nyíregyházáról!

Akik pedig ebben az évben nem tudtak eljönni, azokat szeretettel várjuk jövőre, amikor is szép, kerek évfordulót ülünk, hiszen 20. alkalommal rendezzük majd meg a Vécsey-Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt.

Képek a versenyről itt!

A cikk forrása: http://www.lokototancegyuttes.hu/2017

Láűtogasson el a Lókötők oldalára, ahol az eredményeket is megtekintheti!