4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Családi- és Pályaorientációs Nap

A Vécseys-hét nyitórendezvénye, mondhatni nulladik napja a 2021. október 2-án megtartott Családi- és Pályaorientációs Nap volt, melyről korábbi cikkünkben megtekinthették az eseményről készített képeket.

Vécsey Kupa

Hétfői napon tartottuk a Vécsey-kupa labdarúgó bajnokságot iskolák között. Intézményünk műfüves pályáján idén alsós diákoknak rendeztük meg a fociversenyt. A győztes idén a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata, így hozzájuk került a Vécsey Kupa.

Képek az eseményről

Állatok Világnapja

E jeles naphoz idén több programunk is csatlakozott. Hétfőn egy rövidke műsorral és versenyfelhívással emlékeztünk az Állatok Világnapjára. Kedden a felsősök állatokkal kapcsolatos feladatokban mérték össze tudásukat és ügyességüket – a csapatversenyt a 7.b osztály csapata nyerte meg – jutalmuk 1-1 ötös biológiából. Az alsós tanulók pedig rajzokat készítve, kézműveskedve emlékeztek meg az állatokról. Az állatokkal kapcsolatos foglalkozások alsósainknak a DÖK nap keretében tovább folytatódtak.

Képek az eseményről

Ünnepi műsor

Október 6-án szerdán nyolcadikosaink léleksimogató műsorral emlékeztek Vécsey Károlyra és a gyásznapra. Idei ünnepi műsorunkat Baracsi Katalin és Bakkné Csapó Erika felkészítő tanároknak köszönhettük. A nyolcadikosok műsorát elsőseink ünnepélyes fogadalomtétele követte. Így elsőseink most már hivatalosan is Vécseys diákok lettek. A megemlékezés Vécsey Károly mellszobrának koszorúzásával és az osztályok virágjainak elhelyezésével zárult.

Képek az eseményről

DÖK nap

Október 7-én csütörtökön iskolánkban DÖK napot rendeztünk alsós és felsős osztályaink számára. Az alsó tagozatos helyszínek feladatainak egy része az Állatok világnapjához kapcsolódott, – gyurmázás, legózás, vetélkedés, kirakózás – de volt sportverseny is, ahol csapatokban mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket. A felső tagozatosak számára szintén voltak sportos helyszínek – kosárra dobás, ügyességi labdadobás, kerékpáros akadálypálya – de a sport feladatokon kívül játékos angol feladat és földrajzi totó is volt. A felsős osztályok DÖK versenyét a 8.a osztály nyerte meg.

Képek az eseményről

Kirándulás

A hagyományokhoz hűen a Vécseys-hét október 8-án pénteken az őszi kirándulással zárult. Az 1. és 2. évfolyam Sóstón kirándult, a 3. és 4. osztályosok Tokajban kapcsolódtak ki, az 5. és 6. évfolyamos diákok Zempléni körúton voltak és a 7-8. évfolyam tanulói Szatmár-Beregi körútat célozták meg a következő helyszíneikkel: Tiszacsécse /Móricz Zsigmond emlékház/ - Tiszakóród /Túr-bukó/ - Szatmárcseke /Csónak alakú, faragott fejfák között Kölcsey Ferenc síremléke/ - Túristvándi /vízimalom/.  Az időjárás szerencsére idén kedvezett kiránduló diákjainknak.

Képek a kirándulásról