4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

Különleges hét vár a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákjaira. Szeptember 28-a és október 5-e között rendezzük meg az iskola névadójáról elnevezett, programokkal és eseményekkel teli hetet. A Vécsey-hét első napján adjuk át az Open-Air tantermet, amely egyedülálló a megyében, de talán még az országban is.

Több, mint húsz éve rendezi meg az általános iskola a névadójáról elnevezett hetet, amelynek célja, hogy a diákok érezzék magukat egy közösséghez tartozónak, hogy tanárok és diákok közösen ápolják a hagyományaikat úgy, hogy közben kicsit elvonatkoztatnak az iskola megszokott ritmusától.

2018. szeptember 28. péntek: „Világunk hétköznapi csodái” címmel matematika, természettudományok tematikájú közösségi szerepvállalási nap lesz a LEGO-val közösen. Ekkor (12 órakor) adjuk át a LEGO donációit: a 28 fő befogadására alkalmas szabadtéri OPEN AIR tantermet, 10 túrakerékpárt és több mint 120 doboz fejlesztő-és kártyajátékot.

Az OPEN AIR tanterem Veres László tagintézményvezető ötlete alapján valósult meg. Az iskolaépület előtt található egy nagyon szép, árnyas fákból álló park, a "kiserdő". Ennek a közepén, mint egy kis erdei tisztás áll az OPEN AIR tanterem. Csoportos munkavégzésre való, padokkal és ülőrészekkel, táskatartóval, tanári asztallal és táblával. Ide a tavaszi kellemes időtől egészen az őszi meleg napokig ki tudnak jönni az osztályok és különleges körülmények között lesz lehetőségük tanulni. Ennek pedagógiai vonatkozása is van, hiszen kimozdult a gyermek a tanteremből, nem a megszokott közegben végzi a munkát. Az OPEN AIR tanterem számos lehetőséget is tartogat a tanulócsoportoknak, hiszen a gyerekek a szabad ég alatt, modern kooperatív és élménypedagógiai módszerekkel sajátíthatják el az ismereteket.

A szabadtéri tanterem pályázati forrásból valósult meg. Az iskola két nyertes pályázatot tudhat magáénak. Nyertünk a LEGO lehetőségén, valamint „Fő az egészség” címmel meghirdetett pályázaton is sikeresen szerepeltünk.

Ezen a napon a matematika és természettudományos versenyek mellett LEGO- robot bemutatóra is sor kerül.

2018. szeptember 29. szombat: Családi-, egészség, és pályaorientációs napra várjuk a tanulókat, szüleiket, ismerőseiket. Az Érkert lakói zenés ébresztőre kelhetnek, hiszen a demecseri Citrom-band muzsikaszóval vonul végig a városrészen, egészen az iskoláig. A szépen felújított iskolaudvaron lévő központi színpadon a közönség elé lépnek a Móricz Zsigmond Színház művészei. Kuthy Patrícia, Illyés Ákos szórakoztatja majd a nap résztvevőit, de a Lókötők néptáncegyüttes műsorában is gyönyörködhetnek a népi kultúra szerelmesei. Mindezek mellett moderntánc bemutató is lesz. A programot termékkínálók, ételkóstolók, játékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, tűzoltó és rendőrségi bemutató színesíti. Ezen a napon adjuk át az iskola új tankonyháját. A modern gépekkel, eszközökkel felszerelt helyiségben a tanulóknak iskolai és szabadidős foglalkozásokat szerveznek a jövőben a pedagógusok. Ekkor adjuk át az iskolai ebédlőben elhelyezett 25 darab új, étkezőasztalt is. A családi napon megnyílik a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás is, amelyet három héten át tekinthetnek meg az érdeklődők.

2018. október 01. hétfő: Hat csapat mérkőzik meg egymással a kispályás labdarúgó bajnokságon.

2018. október 02. kedd: A „Fő az egészség” pályázat keretein belül rendezi meg az iskola harmadik főzőversenyét. Az elmúlt két alkalommal a saláták és a levesek voltak a megmérettetés főszereplői, most pedig főételeket készítenek a Vécsey-s diákok.

2018. október 03. szerda: városi tanulmányi versenyeket rendezünk az általános iskolában. Informatika, természettudományok, történelem, angol és magyar nyelv kategóriákban mérhetik össze tudásukat a tanulók. A megmérettetés célja, hogy az iskola bemutatkozási lehetőséget teremtsen a város tehetséges diákjainak.

2018. október 04. csütörtök: 10 órától ünnepi műsor várja az emlékezni vágyókat, majd 10 óra 45 perckor kezdetét veszi a koszorúzás az iskola előtti Vécsey szobornál.

2018. október 05. péntek: az osztályok tanulmányi kirándulásokon vesznek részt.