4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

2018. szeptember 28-án felkerül a korona a LEGO gyár és a Vécsey Tagintézmény együttműködésére. A gyár támogatási már korábban megérkeztek az iskolába, melyeket már bírtokba is vettek tanulóink. A túrakerékpárokkal jelentünk meg a múlt szerdai Autómentes napon a Kossuth téren, de több osztály már a testnevelés órákon is használta azokat. A játékokkal is sok élményt nyújtottak már a gyerekeknek, a kártya-, logikai-, táblajátékok bekerültek a Vécsey otatási módszertanába. A kisebbik informatika tantermünkben lecseréltük az utolsó régi fajta monitort is a LEGO gyár nagylelkűségének köszönhetően.

Utolsók között, a múlhéten készült el az "OpenAir" tanremünk. Tulzás nélkül állíthatjuk, hogy csodájára járnak. Népszerűségét mutatja, hogy már "másolók" is akadnak. Mi a Vécseyben büszkék vagyunk arra, hogy elsőként nálunk valósult meg egy olyan szabadtéren kialakított tanterem, mely ötvözi a tanterem és a szabad levegő által nyújtott előnyöket. A tanulói asztalokat úgy terveztük meg, hogy azok kényelmesen körbeülhetők legyenek. Az asztal lapja a kerti bútorokkal szemben egybefüggő, egyöntetű lap. Ennek előnye a használatkor az írás, rajzolás során markánsan jelentkezik. A padok belsejében taneszköztartó polcok kaptak helyet. A kültéri tanteremhez tanári asztal és tábla is tartozik. Célszerűen egy táskatartó állvány is rendelkezésre áll.

Külön öröm és büszkeség a számunkra, hogy a telepítést előkészítő munkák során a természetes környezetben semmilyen vátoztatást nem hoztunk létre. Nem vágtunk ki fákat, bokrokat, hanem olyan helyre terveztük az "OpenAir"-t, ahol az éppen elfért. Tettük mindezt úgy, hogy az új tanterem a "kiserdőben", növényekkel sűrűn borított területen alakítottuk ki. A talajon sem változtattunk. Nincs, és nem is tervezünk mesterséges padlót a tantermünkbe. Nincs befedve sem, és nem is tervezzük befedését!

Az átadó ünnepségre 2018. szeptember 28-án a LEGO helyi szerepvállalási nap keretében kerül sor. Köszönet a vállalat vezetőinek és valamennyi dolgozójának, hogy nem csak támogatásukkal, de önkéntes munkájukkal is segítetik a projekt, a "Világunk hétköznapi csodái" program megvalósulását!

 openair2

openair1