4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola VÉCSEY KÁROLY TAGINTÉZMÉNYE

Kattintson ide, ha be szeretne lépni az iskola KRÉTA rendszerébe!

Kattintson ide, ha segítségre van szüksége a belépéshez KRÉTA rendszerbe!

Kattintson ide, ha a beiskolázási programjainkra, tudnivalókra kíváncsi!

Támogassa alapítványunkat! Vécsey Károly Alapítvány: 11744003-20130082-00000000

Nyilatkozzon az adó 1%-áról!

Kedvezményezett neve: Vécsey Károly Alapítvány. Adószám: 18797703-1-15.

 ÉTKEZÉS LEMONDÁS: 06-30-176-62-66 (Fábián Attiláné)

A Karácsony a legtöbb ember életében különleges nap. Szeretet járja át ilyenkor még a legfagyosabb szíveket is. Mi itt a Vécsey iskolában egész decemberben arra törekedtünk, hogy tanulóink békében, szeretetben, meghitt környezetben és hangulatban töltsék az Adventi időszakot.

A Mikulás ünnepségekre ebben a tanévben osztályonként került sor. Nagyon jó tapasztalatokról számoltak be az osztályfőnökök, és helyetteseik, melyeket Jakab Laci bácsi, a DÖK vezetőtanára is megerősített. A gyerekek Mikulás délutánokat szerveztek, ahol az ajándékosztást vetélkedők, közös játék, illetve a felső tagozatban érzelmes beszélgetések követték.

Az idén két karácsonyfát is kaptunk. A főbejáratnál Tormássi Géza bácsi, önkormányzati képviselő felajánlása állt. Olyan hatalmas fa volt, hogy le kellett belőle vágni, hogy fel lehessen állítani az aulába. A kisépületbe a 3.b osztály szülei ajánlottak gyönyörű fát, melyet be is szállítottak hozzánk. A karácsonyfákra pedig több mint 100 db vadonatúj dísz is érkezett a Szülői Szervezettől! Minden felajánlást ezúton is köszönünk valamennyi tanulónk és dolgozóink nevében!

 A műsort az idén a 3.a és 3.b osztályok tanulói készítették tanító néniik - Makár Istvánné Ani néni, Éliás Szabolcsné Gyöngyike néni, Szakács Jenőné Katika néni és Tóth Anett tanító néni - segítségével. A gyerekek kétszer is bemutatták a produkciót: először meghívott vendégeink (szülők, támogatóink, Érkerti szervezetek) előtt szerda este, majd iskolánk tanulói és pedagógusi közössége előtt csütörtök délelőtt. Ez utóbbira nyugdíjas kollégáinkat is vártuk. Köszönjük, hogy sokan elfogadták a meghívásunkat! Mindkét esetben nagy nagy sikert arattak a harmadikosok, akiknek ezúton is köszönjük a felkészülés során befektetett munkáját, illetve a színvonalas bemutatkozást!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Karácsony alkalmából - bár nem ez a legfontosabb - azért ajándékokat is átadhattam. Az osztályok legjobban teljesítő tanulói könyvjutalomban részesültek, de valamennyi tanulónk kapott egy "ötösíró" tollat, szaloncukrot, és egy kézzel készített, saját magukat ábrázoló hűtőmágnest is!

Nagy öröm, hogy még Karácsony előtt elkészült a vagyonvédelmi kamerarendszer is, vásároltunk a karbantartáshoz nélkülözhetetlen kisgépeket, kijavíttatjuk a nagytornaterem sportpadlóinak hibáit, udvari székekre tettünk szert a kiserdőbe, remélem mindenki legnagyobb megelégedésére.

Az ünnepségen Csajági Éva tanár néni fényképeket is készített, melyek megtekinthetők itt!