4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Március 2-án rendeztük meg 20. jubileumi alkalommal a Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt.

80 nevezés, Magyarország 21 településének 25 általános, művészeti és középiskolája, egyesülete, néptánc együttese által benevezett 30 néptáncos és 50 népdalos produkció, összesen 285 versenyző. Ezek csak a számok, amik bár magukért beszélnek, mégsem csak ez volt a fontos ezen a napon, amikor a verseny minden percével a 20 éves évfordulót ünnepeltük. Sokkal fontosabb volt Bodnár Zoltán tanár úr és korábbi igazgatónk, Babi néni közös visszaemlékezése a kezdetekre, a Kallós Zoli bácsira való közös megemlékezésünk, a csillogó gyermeki tehetség megjelenése a népdalos és néptáncos színpadokon, az esztergomi és nyíregyházi fiatal zenészek koncertje, a NYUNYIC példamutatóan lelkes műsora, a zsűriben ülő kiváló szakemberek véleménye, építő gondolatai, az eredményhirdetést kísérő óriási hangulat, és az azt követő rengeteg gratuláció, ölelés és öröm.

- Ugyan Attila cikke -

Köszönet a Vécsey és a Vásárhelyi iskola pedagógusaiból és technikai dolgozóiból álló összeszokott, nagy létszámú szervező és rendező csapatnak, a fellépő táncosoknak, énekeseknek, a felkészítő mestereknek, a lelkes szülőknek, a zsűrikben ülő szakembereknek, az esti műsorban fellépőknek, hogy továbbra is a hagyományos magyar népművészeti értékeket őrzők, az új értékeket teremtők, az élményt adó, értelmes munkát végzők táborát erősítik. Nagy kincs ez, és nem csak annak az 500 embernek, aki ott volt...

Reméljük, hogy az élményekben gazdag nap végén mindenki a díjak örömével, a jól elvégzett munka kellemes fáradtságával, hasznos tapasztalatokkal, értő kritikákkal, építő javaslatokkal távozott Nyíregyházáról!

Akik pedig ebben az évben nem tudtak eljönni, azoknak jó hír, hogy újabb 20 évet kezdünk... :) és szeretettel várjuk őket jövőre, a 21. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyen!

A cikket eredeti helyén is olvashatják itt, ahol az eredményekről is részletesen tájékozódhatnak!

Képeink:

Buszkeségeink: a Kislókötők néptáncegyüttes tagjai, és felkészítő tanáraik Grexáné Nagy enikő, Ugyan Attila!

 kislokoto vv kakara 2018 01