4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Kedves Kollégák és Gyerekek!

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye, 2016 októberében is megrendezi névadója tiszteletére a Vécsey-s hetet.

Október 5-én (szerda) délután 14.00 órától szeretettel hívjuk és várjuk a vetélkedni és versenyezni szerető tanulókat és kísérő nevelőiket.

Versenyeink:
• „Kult-óra" játékos nyelvi irodalmi vetélkedő (3-4. évfolyam)
• Angol nyelvi akadályverseny (7-8. évfolyam)
• Informatika verseny (5-6.o. 7-8.o. korcsoport)

A versenyeken való részvétel ingyenes.
Nevezési határidő: 2016. szeptember 29. (csütörtök)
Nevezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a mellékelt nevezési lapon, valamint a 42/512-814 telefonszámon lehet.

Programunk:
13.15 Regisztráció
13.45 Köszöntő
14.00 Versenyek lebonyolítása
Eredményhirdetés a versenyek helyszínén történik.

Verseny leírások:

1. „Kult-óra” játékos nyelvi irodalmi vetélkedő
Iskolánként egy 3 fős, 3-4. osztályos tanulókból álló vegyes csapat jelentkezését várjuk.
Felkészülés az eddig tanultak alapján.
Felelős: Kovács Józsefné

2. Angol nyelvi akadályverseny
Iskolánként egy 3 fős, 7-8. osztályos tanulókból álló vegyes csapat jelentkezését várjuk.
Felelős: Orosz Józsefné

3. Informatika verseny
Egyéni verseny – 5-6. osztályos és 7-8. osztályos korcsoportokban. A versenyen számítógép előtt dolgoznak a gyerekek.
Az iskolákból korcsoportonként 2-2 tanuló jelentkezését várjuk.

Témakörök:


5-6. évfolyam:
Az operációs rendszerek alapműveletei. Az informatika eszközök egészségre gyakorolt káros hatásai. Víruskereső programok és használatuk. Rajzos és szöveges dokumentumok készítése, formázása, mentése (Paint, WordPad, Word…). A vágólap használata. Böngészés, keresés az interneten. Irányított információkeresés eredményének értelmezése. Útvonalkereső, térkép használata. Jelrendszerek, titkosírás, kódolás. Felelős magatartás az online világban. Az informatika biztonsági kérdései. Az infokommunikációs viselkedési szabályok. Internetes portálok, szöveges és képi információk használata. A billentyűzet részei, használata. Információ, adat. Az adattárolás egységei. Háttértárak, kapacitásuk.

7-8. évfolyam:
Az informatikai eszközök működési elveinek megismerése és használata. Az operációs rendszer és a számítógépes hálózat alapszolgáltatásainak használata. Szöveges, rajzos dokumentumok létrehozása, átalakítása, formázása. Összetett dokumentum készítése. A vágólap használata. Táblázatkészítés szövegszerkesztővel. Táblázatkezelés. Táblázatos dokumentumok. Az adatkezelés alapjai. Térképhasználati ismeretek felhasználása, keresése az interneten. Összetett keresések űrlapok segítségével. Hatékony, céltudatos információszerzés. Felelős magatartás az online világban. Az informatika biztonsági kérdései. Az adatokkal, különösen a személyes adatokkal való visszaélések, veszélyek és következmények megismerése, azok kivédése, a védekezés módszerei. Víruskereső programok és használatuk. Információ, adat. Az adattárolás egységei. Háttértárak, kapacitásuk, működési elvük.
Felelős: Veres László

Eredményes felkészülést, jó versenyzést kívánunk!

Nyíregyháza, 2016. szeptember 9.

 Kindruszné Stefán Erika - tagintézmény-vezető

Lakatosné Zajácz Ágnes - szervező