4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Kedves Tanulóink, Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter újabb rendeletet adott ki, melyben kiegészíti/módosítja a járványügyi intézkedési tervet. Ennek okán, és az egyhetes tapasztalat alapján pénteki hatállyal módosul/kiegészül az intézkedési tervünk.

Az alábbiakban CSAK a módosuló részeket emelem ki, majd mellékelem a letölthető 2020.09.11-től hatályos, V2.0 verziószámú Vírusvédelmi intézkedési tervet.

Kérem, olvassák el figyelmesen!

2. AZ INTÉZMÉNY LÁTOGATÁSA

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

A szülők gyermeküket a kapuig kísérhetik, és délután ott várhatják meg. Kérjük a szülőket, ne csoportosuljanak, és igyekezzenek megtartani a védőtávolságot! A tömeg elkerülése érdekében több lépcsőben és két kijáraton engedjük haza a gyermekeket.

A főbejáraton hagyják el az iskolát az alsó tagozatosok: 15:45 1. évfolyam, 15:50 2. évfolyam, 15:55 3. évfolyam, 16:00 4. évfolyam

A felső tagozatos napköziseket (a nem egyedül hazajárók kivételével) a napközis nevelők csoportonként 15:50 és 16:05 között az udvaron keresztül az elektromos kapuhoz kísérik.

 3. EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA

Az első félévben esedékes nagylétszámú tanuló vagy pedagógus egyidejű jelenlétével járó rendezvényeket későbbre halasztjuk, vagy a megszervezés esetén tekintettel vagyunk:

  •  Az Operatív törzs által meghatározott létszámkorlát szigorú betartására,
  •  az alapvető egészségvédelmi intézkedések betartására,
  •  zárttéri helyett szabadtéri rendezvény szervezésére,
  •  a rendezvények kisebb létszámúra bontására, és a résztvevők számának korlátozására.

A 4. és 6. évfolyamos úszásoktatásokat tavaszra vagy későbbi évfolyamra halasztjuk.

4. ÉTKEZTETÉS

Az ebédelő gyermekeket a nevelők osztályonként elkülönítve ültetik asztalhoz.

6. TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

Az a gyermek, tanuló, vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

7. INTÉZKEDÉSEK FERTŐZÉSSEL ÉRINTETT INTÉZMÉNYEK ESETÉN

A közneveléssel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 417/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 26.§ értelmében a koronavírus-világjárvány által okozott fertőzés vagy fertőzött személyek megjelenése a nevelési-oktatási intézményben a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (5) bekezdése szerint megyére, fővárosra kiterjedő veszélynek minősül. ennek megfelelően koronavírus érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

Letölthető dokumentum itt.