4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

A napközi a gyermekek napirendjének nagyon fontos időszaka. És bizony nem csak a tanulmányi idő fontos, mely segít felkészíteni a másnapi órákra.

Ma a felmérések szerint a munkaadók olyan munkavállalókat keresnek, akik képesek együtt, egy célért, közösségben tenni, dolgozni. Az iskola fontos feladata, hogy megfeleljen a munkaerőpiac ezen elvárásának, és a tanulók szociális és társas kompetenciáira nagy hangsúlyt fektetünk.

Jó színtér ezen kompetenciák fejlesztésére a napközi. Egyfelől az itt jelentkező és megfelelően kezelt konfliktusok segítenek egyéni megkűzdési technikák kialakításában. Másfelől gyakran teremthetők olyan társas helyzetek, melyek a tanulók kommunikációját, együttműködését igénylik. Ilyenek például a közös játékok, de valamennyi közösségben végzett szabadidős program is. Ezek nem csak szórakoztatóak, de kialakul a tanulókban a közösséghez tartozás élménye, megerősödik az együttműködés, együttes tevékenység igénye, fejlődik a verbális és nonverbális kommunikáció.

Sok -sok szervezett délutáni programunk, játékunk közül most azt mutatjuk be, amikor a 6.a osztályosok a városba felsétálva madárkiállításon vettek részt. Remekül szórakoztak, sok érdekességet láttak!

Éva néni pedig fényképezett!