4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Megnyitotta kapuit a Manó Tanoda a Vécseyben. November 8-án már harmadik alkalommal ismerkedhettek a leendő kis elsősök az iskolával és a tanító nénikkel.

Az este hangulatát az iskola tanulóiból álló, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola keretei között működő Lókötő gyermek néptánccsoport alapozta meg Grexáné Nagy Enikő vezetésével. A vidám népi gyermekjátékokba néhány perc után az ovisok is örömmel bekapcsolódtak.

Ezután többféle program közül választhattak a kicsik. Barna Júlia és Soltész Klára tanító nénik vezetésével játékos sportfoglalkozáson próbálhatták ki a kölyökatlétikai programcsomag elemeiből összeállított akadálypályát.

Szakady Katalin és Dalanics Katalin tanító néni vezetésével az informatika világába tettek kirándulást a gyerekek. A tanulói laptopokon és az interaktív táblán, többféle manós puzzle-t rakhattak ki. Az ovisok bátran és hihetetlenül ügyesen kezelték az informatikai eszközöket. Teljesen elmélyültek a feladatban, meg sem álltak, míg az összes puzzle-t ki nem rakták.

Közben a terem közepén az ügyes kezű tanító nénik vezetésével beindult a manógyár. Aranyos kismanók születtek az ovisok keze alatt, amelyet nagy örömmel vittek haza.

Következő alkalommal is várjuk az érdeklődő szülőket és ovisokat a Manó Tanodába! Kísérjék figyelemmel honlapunkat, az óvodákban kifüggesztett plakátjainkat!