4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A Szakmák éjszakája elnevezésű országos eseménysorozatra idén 2018. április 13.-án kerül sor, lehetőséget nyújtva minden érdeklődő, szakmát kereső kis-, és nagy diák, szülő számára, hogy bepillantást nyerjenek az ország területén működő szakképző iskolák életébe. Várják a szakképző iskolák tárt kapui mindazokat, akik pályaválasztás előtt állnak, pályát módosítanának, vagy csak egy izgalmas és hasznos programmal szeretnének eltölteni ezt a péntek estét.

Ezen az estén lehetőség nyílik arra, hogy az iskolai tanműhelyekbe betekintve kipróbálhassák a látogatók ez egyes szakmákhoz kapcsolódó részmunkafolyamatokat. Érdekességeket láthatnak és próbálhatnak ki egy-egy szakma kapcsán.

Korábbi évekhez hasonlóan ezen az estén a Nyíregyházi Szakképzési Centrum ismét megnyitja iskoláit a kíváncsi szemek előtt. 10 tagintézményben közel 100 programmal várja látogatóit 18-22 óráig Tiszavasváriban, Tiszalökön és Nyíregyházán nyolc helyszínen.

A rendezvény megnyitására a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában (4400.Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.) 2018. április 13.-án 17.45 órai kezdettel kerül sor.

Ízelítő a Nyíregyházi Szakképzési Centrum nyújtotta színes programokból

-     „Száguldás, biztonság”, ahogy a Bánkiba tanítják! Aktív-passzív biztonság a gépjárművön. Aki eddig szerencsésen közlekedett, az nem ismerheti a légzsák „beindulásának” folyamatát, de ezt most a valóságban megtapasztalhatja, mert fültanúja lehet a légzsák „beindulásának”. Ezen kívül töréstesztek, energiaelnyelő zónák működésének megismerésére is lehetőség nyílik a videobemutatókon. Az est folyamán rally bemutató is látható 18.30-19.30. között az iskola zárt hátsó pályáján. . (Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes u. 15.)

-       Pincér futóverseny: tányérokkal, poharakkal való egyensúlyozás futás közben, akadályokat kerülgetve. Az lesz a legügyesebb pincér, aki nem ejt le semmit, és leghamarabb a célba ér. Faltetoválás: falra kivetített kontúrozás utáni festés, valamint próbababa öltöztetés divatosan. (Nyíregyházi SZC Bencs László Szakközépiskolája, 4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári u. 12.)

-       Legyél Te is tetőfedő és vidd a cserepet! Beázik a tető? Mit ronthattunk el? Na és mi lehet a fal mögött? Hogyan építsünk falakat, álmennyezetet könnyedén? Erre most választ kapunk az Inczédyben. Viszont ha a számítástechnika jobban érdekel, akkor itt lehetőségünk van egy számítógépet is darabokra bontani, természetesen csak virtuálisan! (Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53.)

-      Mosás, festés, berakás, avagy a fodrász, mint hajszobrász Különböző fonások, látványos frizurák bemutatása a tanműhelyben. Legyél te a modell! Csillámtetoválás, szempilla ragasztás, smink, henna festés kézre. Ezt most mind kipróbálhatjuk. (Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 4450 Tiszalök, Ady Endre u. 35.)

 

-     Tanuljunk varrni együtt! Tű, cérna, olló, gyerek kezébe is való! Textiljátékok készítése, játékok varrása. Megismerkedhetünk a különböző varrástechnikákkal, valamint folt hátán folt technikával kispárnát készíthetünk kézi varrással. Ember tervez-robot végez! LEGO robotok építése, kipróbálása, programozása! (Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 4440 Tiszavasvári, Petőfi u. 1.)

-      Speed: írógép kontra számítógépes gépelés, illetve SMS. A széchenyis diákok profi gépelési bemutatója akár idegen nyelven is! Gyorsasági verseny három területen. Te-Robot! címmel szakköri formában tanulható robotikai tapasztalatok bemutatója. (Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Városmajor u. 4.)

-     Flambírozz palacsintát, és gyümölcsöket! Káprázatos látványra invitálnak bennünket, ahol a lángok felcsapnak, a szájak tátva maradnak! A sipkays cukrász tanulók segítségével különféle ízvilágú trüffeleket is bevonhatunk, és márthatunk forró csokoládéba. És ha ez sem elég tesztelhetjük fűszer ismeretünket. Vagy akár kirakatot rendezhetünk saját ízlésünk szerint. (Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula u. 32.)

-    Tervezz Te is házikót! Archicad tervezőprogram segítségével az építészeti rajzok színes világába kalandozhatunk. Ha fontos számodra a környezetünk védelme, Védd a környezeted! Okosan gazdálkodva, szelektíven gyűjtve, újrahasznosítva csökkenthetjük a környezetünket terhelő káros anyagokat. Itt bekapcsolódhatunk a szelektív hulladék válogatásba mi is! (Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi- Vízügyi Szakgimnáziuma, 4400 Nyíregyháza, Vasvári Pál u. 16.)

-       Bőrrendellenességek a kamera szemével! A wesselényis diákok bőrvizsgáló kamera segítségével felfedik bőrünk titkát. Ha smink nélkül jövünk azt is megmutatják nekünk milyen az elfogadott iskolai smink, és megtudhatjuk mik a 2018-as sminktrendek. Hajtetoválás! (Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.)

-    Amikor még kicsi voltam…..Babaápolási, gondozási bemutató. Gyakorolhatjuk, hogyan kell öltöztetni, megfürdetni, pelenkázni a babákat. Kipróbálhatjuk, hogy érezheti magát egy állapotos anyuka. Megismerkedhetünk a különböző injekciózási technikákkal, ezen kívül elsajátíthatunk pár relaxációs gyakorlatot a test és lélek harmóniájának érdekében. (Nyíregyházi SZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 4400 Nyíregyháza, Család u. 11.)