4400 Nyíregyháza, Vécsey köz 27. | Telefon: 06-42-512-814 | e-mail: vecseytagiskola@gmail.com

Kedves Szülők! Kedves Ovisok!

Bemutatkoznak a leendő tanító nénik is!

Két első osztály indítására készülünk.

Az 1.a osztály osztályfőnöke Lakatosné Zajácz Ágnes lesz. Mellé Tarcsáné Babály Orsolya tanító nénit tervezzük párként.

Az 1.b osztály osztályfőnöke várhatóan Dalanics Katalin lehet. Hozzá a nyáron új tanító párt veszünk fel, ha szükséges.

Az elképzeléseink a beiratkozók számától, és a fenntartó engedélyétől is függenek, tehát jelenleg nem tekinthetők véglegesnek.

Elsőként Lakatosné Zajácz Ágnes mutatkozik be:

lakatosne

Lakatosné Zajácz Ágnes vagyok, a leendő első osztály egyik tanítója. Pályám kezdete óta, 25 éve tanítok az iskolánkban, a Vécsey Károly Tagintézményben.

Családommal Nyíregyházán élek. Van két egyetemista gyermekem. Szülőként átérzem az iskolakezdéssel kapcsolatos aggodalmaikat, félelmeiket, gondjaikat. Bizalommal fordulhatnak hozzám, segíteni fogok ezek leküzdésében.

Nagyfelmenő rendszerben, negyedik osztályig tanítom a gyerekeket. Tapasztalt tanítóként ismerem az iskolába érkező gyermekek életkori sajátosságait, igényeit, vágyait, félelmeit. Nagy változás előtt áll óvodás gyermekük, ezért fontosnak tartom, hogy fokozatosan vezessem be őket az iskola világába. Arra törekszem, hogy a gyerekek szívesen, örömmel jöjjenek az iskolába, minél jobban érezzék magukat az osztályban és sokat fejlődjenek, okosodjanak. Tevékenységeinket, a tanulást, a játékosság, a versek, mesék sokasága, a mondókázás, az alkotás, az éneklés, a mozgás színesíti, segíti. Így barangolunk majd együtt a betűk világában, megtanulnak írni és megismerkednek az olvasás örömével.

Az iskolaotthonos rendszer, amelyben dolgozunk, számtalan előnyt hordoz magában, megkönnyíti a beilleszkedést, lehetővé teszi a gyerekek egyenletesebb terhelését, családias légkörben végezhetjük napi feladatainkat, élhetjük mindennapjainkat. A közösség és a személyiség sokoldalú fejlődését is nagyban segíti.

A következő négy év folyamán szeretném, ha olyan gyermekközösséggé válnának, ahol értéke van a tudásnak, fontos a társak elfogadása, az egymásra figyelés, és az elvárások mellett helye van a jókedvnek, humornak is. Alapvető számomra az érzelmileg biztonságos környezet megteremtése, ahol szabad hibázni.

Egyik fontos pedagógiai elvem a következetesség az oktatásban és a nevelésben is, szeretetteljes, biztonságot nyújtó környezetben.

Bízom benne, hogy a szülőkkel is sikerül jól működő kapcsolatot kiépítenünk, ami az őszinteségen, bizalmon alapszik. Akkor érhetünk el eredményeket, ha - gyermek, szülő, tanító - összefogunk. Ebben számítok a kedves szülők együttműködésére.

Sok szeretettel és izgalommal várom leendő kis elsőseinket!

Böjte Csaba gondolatával búcsúzom:

„Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztathassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót „kiszeretni”

Tarcsáné Babály Orsolya:

tarcsane

„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba!”

Németh László

Kedves iskolába vágyó gyermekek!

Tarcsáné Babály Orsolya, Orsi néni vagyok.

2007-ben végeztem a Nyíregyházi Főiskolán tanító szakon, ember és társadalom műveltségi területen.

Családommal Nyíregyházán élek. Nagy szeretetben neveljük pici lányunkat, aki szeptemberben kezdte a bölcsit. Az iskolaválasztás számunkra még a távoli jövő, de tudom, hogy az évek gyorsan telnek és már ma nagy reményekkel, de egyben félelmekkel tekintek a következő évekre.

A 2020/21. tanév számomra nagyon izgalmasan indult, mert idén kezdtem a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében tanítói munkámat.

Lendületes típus vagyok, a jó hangulatú, feszültségmentes órák híve. Szem előtt tartom a gyerekek adottságait, képességeit és törekszem, hogy sokoldalú, érdeklődő, kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak.

Biztonságos, nyugodt légkört szeretnék nyújtani, ahová a gyerekek és a szülők is szívesen jönnek, bízva abban, hogy jó helyük van ebben az iskolában.

Közös feladatunk lesz a gyermekekkel, hogy együtt megismerjük a számok rejtelmes, de ugyanakkor rendkívül érdekes világát.

Nagy szeretettel várom a leendő első osztályos gyermekeket!

Dalanics Katalin tanító néni bemutatkozó sorai:

dalanics

„A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.”

kínai közmondás

Dalanics Katalin vagyok a leendő 1.o tanítójaként ezekkel a gondolatokkal szeretném kinyitni azt az ajtót, ahová ha belépsz egy színes számokkal teli csodálatos világot ismerhetsz meg.

Szeretsz játszani számítógépen, laptopon vagy telefonon? A számok világában ezt is megtapasztalhatod és meg is tanulhatod, ha csatlakozol hozzám!

Célom, hogy barátságos, nyugodt, családias légkört teremtsek, amiben könnyedén ki tudod bontakoztatni saját képességeidet és tehetségedet.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Antoine de Saint-Exupéry

Szeretettel várlak! Kati néni